maanantai 26. marraskuuta 2018

Winterreise toimii aina vaan!


25.11.2018 Jaakko Kortekangas, baritoni & Tuija Hakkila, fortepiano Balderin salissa Helsingissä

Eva Tigerstedtin Klassikkoparatiisi on tuttu Yle Radio 1:n ohjelmana, mutta jo parin vuoden ajan on saatu nauttia sen laajentumisesta konserttisarjaksi. Klassikkoparatiisi live -konsertteja on Balderin salissa neljä kaudessa ja niiden taiteellinen suunnittelu on Tuija Hakkilan vastuulla. Ennen jokaista konserttia Tigerstedt kertoo kappaleista taustoineen ja säveltäjineen. Tällä kertaa puhe oli Schubertista, hänen elämästään ja Winterreisesta, joka oli konsertin ohjelmana.

Laulusarjan esittivät Jaakko Kortekangas ja Tuija Hakkila. Instrumenttina oli fortepiano, joka toi sävyllään moniin lauluihin aivan uudenlaista tunnelmaa, siis tavanomaiseen flyygeliin verrattuna. Ja kun Hakkila on fortepianon paras suomalainen taitaja, niin herkullistahan sitä oli kuunnella. Jaakko Kortekangas on tunnettu osaavana lied-laulajana, mutta juuri Winterreisea en itse ole kuullut hänen esittävän aiemmin. Kortekankaan teknisesti moitteeton, samanaikaisesti tunteikas ja älykäs tulkinta oli loistava ilman muuta yksi parhaista mitä olen tästä suosikistani koskaan kuullut. Kerrassaan upea kokonaisuus, liediä parhaimmillaan!

2 kommenttia:

  1. Aivan upea esitys! Toivottavasti terveiset menevät myös upeille esittäjille. Olimme kuulleet Winterreisen niin Martti Talvelan, Jorma Hynnisen kuin Petri Lindroosin esittämänä, mutta täytyy sanoa, että Jaakko Kortekangas oli todella vakuuttava! Nautittava esitys. Valitettavan kiire oli vain junaan, joten emme joutaneet aplodeeraamaan pitempään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistäsi - mukava kuulla että tekin nautitte Kortekankaan ja Hakkilan esityksestä.

    VastaaPoista