lauantai 10. marraskuuta 2018

Aina yhtä koskettava Mozartin sielunmessu


10.11.2018 Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem Johanneksenkirkossa Helsingissä

Wegelius Sinfonietta ja Oratoriekören i Helsingfors esittivät Mozartin Requiemin vielä näin pyhäinpäivän sesongin jälkeen. Teos on kestosuosikki, joka veti tälläkin kertaa Johanneksenkirkon lähes täyteen yleisöä.

Håkan Wikmanin valmentama kuoro lauloi tarkasti ja ilmaisuvoimaisesti. Miesäänet olisivat kaivanneet lisäystä, sillä yhteissointi oli usein liian sopraanovoittoinen. Esimerkiksi Confutatis-osaan olisi kaivattu lisää bassovoimaa.

Kapellimestarina toiminut Andres Kaljuste johti sielunmessusta ripeän ja erottelevan esityksen. Dynaamista vaihtelua olisi voinut olla enemmänkin, mutta kokonaisuutena pidin orkesterin osuutta varsin onnistuneena. Kuoriurkuja soitti Susanne Kujala.

Solisteista yllätti positiivisesti sopraano Aurora Marthens. Hän on kehittynyt ammattilaistasolle ja lauloi osuutensa todella koskettavasti. Voi miten upea ja taipuisa ääni Marthensilla onkaan! Monica Groopin kohdalla laatua osasi odottaakin, mutta silti hänen mezzonsa samettisuus ja tulkinnan kauneus vaan lumosivat. Tenori Juho Punkerin miellyttävä äänenväri ja fraseeraus sopivat Mozartin sielunmessuun täydellisesti. Basso-osan lauloi baritoni Robert Näse, hänkin ihan mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti