maanantai 27. tammikuuta 2020

Shakespearen soittolista?


26.1.2020 Vuo Ensemble ja Mikko Ikäheimo, luuttu Paavalinkirkossa Helsingissä

Aurore Helsingin Renessanssimusiikkijuhlien teema jäisi vajaaksi, ellei se esittelisi vielä yhtä aikakauden tyylilajia, nimittäin madrigaalia. Englannissa se oli toki tuontitavaraa Italiasta ja tyylin kukoistuskausi jäi lyhyeksi, mutta silti kyse ei ollut merkityksettömästä musiikinhistorian yksityiskohdasta.


Festivaalin päätöskonsertissa esiintyi Vuo Ensemble yhdessä luutisti Mikko Ikäheimon kanssa. Laulusta vastasivat pääasiassa sopraano Olga Heikkilä, altto Katariina Heikkilä, tenori Mats Lillhannus ja baritoni Elja Puukko; lisäksi tenori Martti Anttila ja basso Jussi Merikanto olivat mukana muutamassa numerossa. Yhtye lauloi vaihtelevissa kokoonpanoissa ja olipa molemmilla naissolisteilla sekä Elja Puukolla omat soolokappaleensakin.

Konsertille oli annettu hauska nimi Shakespeare's Playlist. Ohjelmassa kuultiin englantilaisia (ja yksi englanniksi käännetty) madrigaaleja säveltäjinään John Wilbye, Luca Marenzio, Thomas Morley, Thomas Weelkes, John Bennet, Thomas Tomkins, Orlando Gibbons ja John Ward. Robert Johnsonilta oli ohjelmaan valittu kaksi Shakespeare-laulua ja John Dowlandilta kaksi luuttulaulua. Mikko Ikäheimo esitti myös muutaman instrumentaalikappaleen; niiden säveltäjät olivat Anthony Holborne, John Dowland ja John Danyel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti