keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Kevytversio Lohengrinista


25.2.2020 Richard Wagnerin ooppera Lohengrin (lyhennelmä) Kallion kirkon Café Sonckissa Helsingissä

Oopperastudio Aino vieraili Aino Acktén kamarifestivaalin talvisarjassa uusimmalla tuotannollaan. Se oli Wagnerin Lohengrin, joka houkutteli Kallion kirkon Café Sonckiin varsin mukavasti yleisöä.

Oopperasta kuultiin lyhennetty konserttiversio pianosäestyksellä. Pois oli karsittu kuoronumerot sekä suurelta osin instrumentaaliosuudet ja vähän muutakin. Musiikin johdosta ja soittamisesta pianolla vastasi pätevään tapaansa Tero Valtonen.

Esityksessä lauloivat seuraavat solistit: Reetta Haavisto (Elsa von Brabant), Satu-Kristina Vesa (Ortrud), Antti Tolvanen (Lohengrin), Samuli Takkula (Friedrich von Telramund) ja Antti Pakkanen (Heinrich der Vogler). Tolvanen erottui joukosta hienon ritariasunsa vuoksi.

Haavistolta, Vesalta ja Takkulalta kuultiin kautta linjan ammattimaista, hallittua ja sävykästä laulua. Tolvasella ylärekisteri jumitti ja laulu meni tästä johtuen ajoittain puskevaksi huutamiseksi. Myöskään sävelpuhtaus ei aina pysynyt ihan kohdallaan. Pakkasen persoonallinen ääni ja laulutapa vaativat taas hetken totuttelua. Hän laulaa usein erikoisesti "suupielestään", minkä vuoksi sanat puuroutuvat. Diktion selkeys vaatisi vielä lisätyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti