sunnuntai 11. elokuuta 2019

Tarkiaista ja Tšaikovskia


10.8.2019 Metsän hiljaisuuteen -konsertti Kulttuuritalo Posellissa Raumalla

Outi Tarkiainen (s. 1985) oli Rauma Festivon tämän vuoden teemasäveltäjä. Hänen musiikkiaan esitettiin jo muutama päivä sitten olleessa konsertissa, mutta festivaalin päätöspäivälle oli säästetty kaksi kiinnostavaa vokaalimusiikkiteosta. Ohjelma yhdisti Tarkiaisen nykymusiikkia perinteisempään Tšaikovskiin.

Aluksi sopraano Kaisa Ranta, klarinetisti Lauri Sallinen, sellisti Samuli Peltonen ja pianisti Joel Papinoja esittivät kappaleen Metsän hiljaisuuteen. Se on monodraama, jossa käytetyt tekstit ovat Eeva-Liisa Mantereen ja Sirkka Turkan. Toisena teoksena oli Baudelaire-laulut eli kolme laulua Charles Baudelairen runoihin. Tekstit laulettiin R. J. Dentin englanninkielisinä käännöksinä. Sarjan esittivät Kaisa Ranta ja Joel Papinoja.

Väliajan jälkeen kuultiin kamarimusiikillinen mammutti: Pjotr Tšaikovskin Pianotrio a-molli op. 50, joka kestää ripeillä tempoillakin noin 50 minuuttia. Viulisti Reetta Kataja, sellisti Samuli Peltonen ja pianisti Kirill Kozlovski ovat erittäin ammattitaitoisia muusikoita ja heidän hiottua yhteissoittoaan oli nautinto kuunnella. Kozlovskin innokas räiskiminen pianon ääressä upposi yleisöön, mutta itse vaikutuin erityisesti Peltosen sävykkäästä sellismistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti