lauantai 12. syyskuuta 2020

Residenssitaiteilijan vahva näyttö

11.9.2020 Tapiola Sinfonietta, joht. Jonas Rannila, sol. Tuuli Takala, sopraano Tapiolasalissa Espoossa

11.9.2020 Tuuli Takala, sopraano & Tuula Hällström, piano Tapiolasalissa Espoossa

Tapiola Sinfonietta ehti avaamaan syyskautensa hieman naapurikaupungin orkestereja myöhemmin. Kunniakapellimestari Jean-Jacques Kantorowin piti alun perin johtaa tämä konsertti, mutta hänen paikkaajakseen oli kiinnitetty Jonas Rannila. Solistina kuultiin kauden residenssitaiteilijana aloittanutta, espoolaislähtöistä sopraano Tuuli Takalaa.

Ohjelmassa pärjättiin pelkällä Mozartilla: Alkuun Sinfonia nro 33 B-duuri, väliin kolme aariaa ja päätteeksi vielä Sinfonia nro 36 C-duuri eli ns. Linziläinen. Rannila johti sinfoniat innokkaasti ja energisesti, hienosti monia detaljeja painottaen. Orkesterin sointi on pysynyt jalona ja tyylitietoisena ja soittajat antautuivat mielellään kapellimestarinsa vietäviksi. Rannila oli parhaimmillaan sinfonioiden juhlavien ja mahtipontisten jaksojen tulkkina, mutta kyllä myös Haydnin mieleen tuovat kepeämmät ja leikkisät sävyt onnistuivat. Johtaminen oli erittäin tarkkaa ja tempovalintoja arvostin kovasti.

Ensimmäisenä Takalan laulamana numerona kuultiin Welcher Wechsel herrscht... Traurigkeit ward mir zum Lose. Kyseessä on Konstanzen resitatiivi ja aaria oopperasta Ryöstö seraljista. Toisena oli vuorossa konserttiaaria Chi sà, chi sà, qual sia ja viimeisenä Crudele? Ah! no mio bene, joka on Donna Annan aaria Don Giovannista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti