keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Pieni laulullinen yllätys

27.10.2020 Nathalia Hyvärinen Kanerva, sopraano & Reetta Järä, piano Sellosalissa Espoossa

Sellosalin lämpiön matineakonsertissa kuultiin tällä kertaa lied- tai ainakin laulumusiikkia. Suomalaisia ja ranskalaisia kappaleita esittivät sopraano Nathalia Hyvärinen Kanerva ja pianisti Reetta Järä.

Sibeliuksella aloitettiin, mutta kappaleet eivät olleet säveltäjänsä suurimpia hittejä: Soluppgång ja Dolce far niente. Aarre Merikannolta oli valittu mukaan Kesäyö, Kehtolaulu ja Keinutan kaikua.

Debussyn tuotannosta kuulimme kappaleet Fantoches, Chevaux de bois ja Beau soir. Madetojan lauluja edustivat Romance sans paroles, Lintu sininen sekä Tule kanssani. Konsertin päätti Ravelin sarja Cinq mélodies populaires grecques.

Olin positiivisesti yllättynyt duon tekemisen tasokkuudesta. Hyvärinen Kanervalla (ai että kun riepoo tällainen kirjoitusasu!) oli paketti aika lailla kasassa; esityksiin osui vain muutamia pieniä teknisiä haasteita tai lipsahduksia. Hänen ranskastaan sai kohtuullisen hyvin selvää ja useimpien kappaleiden sisältö välittyi myös muun kuin sanallisen ilmaisun tasolla. Järä oli osaava, varmaotteinen ja ilmaisukykyinen lied-pianisti, joka tuki kumppaniaan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti