keskiviikko 12. elokuuta 2020

Panulan 90-vuotisjuhlakonsertti


10.8.2020 Vantaan Viihdeorkesteri, joht. Jorma Panula, sol. Olga Heikkilä, sopraano & Elja Puukko, baritoni Temppeliaukion kirkossa Helsingissä

Kapellimestarien kouluttajana legendan asemaan noussut akateemikko Jorma Panula täytti 90 vuotta 10.8.2020. Mies on edelleen aktiivinen ja jatkaa opetustyötään. Syntymäpäiväkin sujui työn merkeissä, sillä maestro johti Temppeliaukion kirkon juhlakonsertissa omaa musiikkiaan. Orkesterina oli Vantaan Viihdeorkesteri.

Panula oli valinnut ohjelmaan kappaleita 19501980-luvuilta (sekä yhden tuoreen teoksen). Aloituksena kuultiin veikeä sikermä S.F. suomalaisia teemoja vuodelta 1951 ja loppuun kantaesityksenä samanhenkinen Opus 3, joka syntyi viime vuonna. Muita orkesterikappaleita olivat Koraali Etelä-Pohjanmaalta ja Koska meillä on joulu -teemaan sävelletty orkesteriesittely vuodelta 1963.

Illan pääosassa oli Panulan laulumusiikki. Kirsti Puhtilan runoihin sävellettyjä kappaleita kuultiin useita (Kehtolaulu, Lakkipää, Madonna ja Balladi) ja oli mukaan päässyt pari puolison eli Sauvo Puhtilankin tekstien sävellystä (uskomaton tango Rappiorustholli sekä tunnetumpi On kuun vuorilla hiljaisuus). Laulunumeroita edustivat vielä On likellä luhtien ehtoo suvivesperistä Peltomiehen rukous, Canzone Eino Leinon runoon, Musta Tango (teksti M. A. Numminen) sekä musikaalista Ruma Elsa laulut Tango ja Liisankatu (sanat Ensio Rislakki).

Konsertin osaavina solisteina lauloivat sopraano Olga Heikkilä ja baritoni Elja Puukko. Melkein parasta antia olivat kuitenkin Panulan kulmikkaat, mutta humoristiset juonnot ja välitokaisut. Pirteä ja hyväkuntoinen maestro pursusi energiaa ja uskokaa tai älkää leppoisan hyvää tuulta. Onnittelen lämpimästi ja jään odottamaan 100-vuotiskonserttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti