keskiviikko 12. elokuuta 2020

Norma toimi tälläkin kerralla


11.8.2020 Vincenzo Bellinin ooppera Norma Sellosalissa Espoossa

Teatro Productions Oy:n Norma-tuotanto esitettiin Sellosalissa syyskuussa 2018. Nyt oopperasta nähtiin uudelleenlämmitys Norman osan laulaneen Laura Leisman yrityksen tuotantona. Esityskertoja oli kolme, joista kävin katsomassa viimeisen. Koronaviruspandemian aiheuttama pitkä kuiva kauteni päättyi viimeinkin oikea oopperaesitys livenä!

Pari vuotta sitten kirjoittamani blogiteksti sopii mielestäni monilta osin myös tähän uusintakokemukseen: http://oopperaa.blogspot.com/2018/09/norma-yllatti-tasokkuudellaan-8.html. Joitakin lavallepanon yksityiskohtia muistin toisin olisiko ohjaaja Ville Saukkonen tehnyt hienosäätöä tälle kierrokselle vai olivatko muistikuvani vain vääriä? Diplomikonserttiinsa valmistautuva nuori kapellimestari Chloé Dufresne hoiti tehtävänsä pätevästi orkesterin (BelArte Ensemble) ja kuoron (BelArte Chorus) kanssa.

Pääroolin Normana lauloi tälläkin kertaa Laura Leisma, eikä hänen suorituksestaan ole kuin hyvää sanottavaa. Pollione oli vaihtunut Pekka Kuivalaiseksi, joka ei aivan pystynyt täyttämään pari vuotta sitten roolin tehneen Giuseppe Varanon saappaita. Hannu Forsberg oli Orovesona hienoisessa kesäterässä, mutta Niina Keitel (Adalgisa) ja Eeva Semerdjiev (Clotilde) tekivät tasalaatuista työtä. Petteri Loukio oli valopilkku Flavion pienessä roolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti