sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Huippuesitys Mendelssohnin oratoriosta


5.3.2016 Radion sinfoniaorkesteri, Savonlinnan Oopperajuhlakuoro ja solistit, joht. Hannu Lintu Musiikkitalossa Helsingissä

Jouduin flunssan vuoksi jättämään väliin kaksi viikolle 9 suunniteltua kyldyyririentoa (mm. Jääkausi-kamarioopperan kantaesityksen - toivottavasti lisäesityksiä on tulossa!?). Onneksi toivuin viikonloppuun mennessä sen verran, että pääsin tähän kauan odottamaani RSO:n konserttiin.

Ohjelmassa oli Felix Mendelssohnin oratorio Elias. Kuorona oli Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, jonka kanssa RSO kuulemma aloittaa tämän esityksen myötä säännöllisen yhteistyön. Matti Hyökki oli valmentanut kuoron mahtavaan kuntoon - tarvittavaa iskuvoimaa ja volyymia löytyi tähän oopperamaiseen teokseen, jossa kuoro on suuressa roolissa. Pienissä tehtävissä esiintyi lisäksi Helsingin kamarikuoron osaavia laulajia.

Esityksen solistit olivat kaikki erinomaisia: Soile Isokoski, Karen Cargill, Michael Schade ja Arttu Kataja. Solistien korkeasta tasosta huolimatta joudun antamaan pari lisäpistettä Arttu Katajalle, joka oli Eliaan osassa aivan häikäisevän hyvä - oratoriosolisti parasta A-luokkaa!

Illan tähtitaivaalle on syytä kohottaa myös Hannu Linnun nimi. Hän teki kapellimestarina Mendelssohnin mahtipontisesta, jylhästä ja julistavasta musiikista "selvää", monessakin mielessä. Teoksen parissa ei todellakaan pitkästynyt, niin kuin käsiohjelman mukaan Linnulle itselleen kävi opiskeluaikoina. Loppuunmyyty sali kiitti esityksestä huumaavin aplodein ja huudoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti