maanantai 4. tammikuuta 2021

Ei ainakaan Heiligenstadtista...

Vuoden vaihtuessa palasin tuttuun tapaani silmäilemään päättyneen vuoden ooppera- ja konserttikokemuksia. Koronapandemian leimaama vuosi tarkoitti monien ulkomaanmatkojen, oopperaelämysten ja odotettujen konserttien peruuntumista. Hieman yllättäen osallistuin kuitenkin vuoden aikana yli sataan kulttuuritapahtumaan livenä ja päälle suuri määrä netin kautta seurattuja striimauksia tai tallenteita. Ehkä tämä ei totaalinen annus horribilis ollutkaan?

Poikkeusvuodesta johtuen en nyt laatinut perinteistä Top 10 -listaani. Monia helmiä jäi kyllä mieleen vahvoina elämyksinä; mainittakoon vaikkapa Meyerbeerin oopperat Berliinissä, useampi erinomainen lied-konsertti, Bachin H-mollimessu, pari kotimaista uutuusoopperaa, Parsifal urkusäestyksellä tai Händelin Tolomeo Karlsruhessa.

Vuoden 2020 lopulla tein pitkään hautuneen päätöksen ja lopetan blogini julkaisemisen tähän kirjoitukseen. Hieman haikealtahan tämä tuntuu, mutta luultavasti jään henkiin. Kiitos kaikille lukijoilleni vuosien varrella! Jatketaan musiikista nauttimista ja luotetaan siihen, että kuljemme kohti parempaa koko ajan.

"Pasila, Porilaisten marssi!"

Germont

12 kommenttia:

 1. Kiitos, kirjoituksiasi on ollut todella mukava seurata! Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistäsi. Mukavaa keväänodotusta ja jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos blogeistasi. Niitä on ollut todella ilo lukea vuosien varrella. Haikein terveisin Lauri

  VastaaPoista
 4. Kiitos blogista, oli aina ilo seurata. ER

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiva kuulla että olet pitänyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teksteistäsi. Olen näitä säännöllisesti vilkuillut, hyvän sisällön vuoksi myös muistutuksena mitä kaikkea Suomen musiikkielämä tarjoaakaan isojen helsinkiläistoimijoiden lisäksi.

  VastaaPoista
 7. Heippa! Kerrassaan mahtava blogi! Kiinnostaisiko sinua katsella meidän uusi suomalaisesta monologioopperasta tehty lyhytelokuva veloituksetta ja mahdollisesti kirjoittaa siitä arvostelu/blogipostaus? Tässä meidän produktio: https://www.facebook.com/aidilleooppera. Jos kiinnostut voisitko laittaa minulle vaikka viestiä: 0442614983.

  T. Anette Raukola, produktion tuottaja ja solisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Olen tosiaan lopettanut blogin kirjoittamisen (kuten viimeisessä julkaisussani kerron), joten en valitettavasti voi ottaa sinänsä kiinnostavaa tarjoustasi vastaan. Olin kyllä Äidille-oopperasta tietoinen ja aion sen katsoa ihan maksavana asiakkaana. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää teoksenne!

   Aurinkoista kevättä ja hyvää jatkoa toivottaen

   Germont

   Poista