maanantai 11. heinäkuuta 2016

Tuhlaajapoika urkusovituksena


11.7.2016 Ilona Jokinen, sopraano, Ville Salonen, tenori, Juha Kotilainen, baritoni ja Ilpo Laspas, urut Ristinkirkossa Lahdessa

Kirkkokonsertin ohjelma alkoi César Franckin ikitutulla kappaleella Panis Angelicus, jonka esittivät kaikki solistit Ilpo Laspaksen urkusäestyksellä. Ihan oli näppärä avaus, vaikka Ville Salosella olikin parissa kohdassa horjuvuutta puhtauden suhteen. Seuraavaksi Laspas soitti Franckin urkukappaleen Choral no. 1 en mi majeur teoksesta Trois chorals pour grand orgue. Urkurimme tarjosi herkullista ja suvereenia musisointia, niin teknisesti kuin tulkinnallisestikin moitteetonta.

Sitten oli vuorossa konsertin päänumero: Claude Debussyn oopperakantaatti L'enfant prodigue eli Tuhlaajapoika, josta Ilpo Laspas oli tehnyt urkusovituksen. Ilona Jokinen lauloi Lian eli äidin osan, Juha Kotilainen Siméonin eli isän osan ja Ville Salosen roolina oli Azael eli (tuhlaaja)poika. Varsin mukavasti solistimme tästä suoriutuivat, mitä nyt Saloselta pääsi yksi kukonpoikanen ja Jokisen ranskasta ei tahtonut saada mitään tolkkua. Esityksen tähti oli ilman muuta Laspas, jonka sovitus uruille oli aivan fantastinen. Soitto oli niin mukaansatempaavaa ja ilmeikästä, että se meinasi varastaa shown laulajien kustannuksella. Upeaa, Ilpo, upeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti