lauantai 21. toukokuuta 2016

Verevämpi operetti Leipzigissa


21.5.2015 Johann Strauss nuoremman operetti Wieniläisverta (Wiener Blut) Oper Leipzigissa (Musikalische Komödie Saal)

Tämän operetin näin vasta maaliskuussa Turussa. Silloin esityksestä jäi vähän ankea maku, joten oli mukava päästä nyt vertaamaan, olisiko leipzigilaisten tuotanto sen kummempi. Ja olihan se - kokonaisuudesta voisin antaa saksalaisille pisteitä 7/10 ja suomalaisille 4/10. Tietysti Oper Leipzigin resurssit ovat eri luokkaa, mutta ennen kaikkea perinne ja ymmärrys operettien tekemisestä ratkaisevat.

Volker Vogelin ohjaus sekä Beate Zoffin lavastus ja puvut noudattivat perinteitä alusta loppuun saakka. Olisi ohjaukseen nyt voinut jotain pientä twistiä keksiä, eikä luovia vain tavanomaisuudesta toiseen. Suurin ero kahden produktion välillä oli musiikissa: Turussa soitti aneeminen muutaman henkilön kokoonpano ja Leipzigissa koko orkesteri. Energisesti pomppinut kapellimestari Stefan Klingele otti soittajistaan tehot irti, mutta vauhdikkaiden numeroiden lisäksi hallittiin kyllä muutkin sävyt ja tunnelmat.

Esityksessä nähdyt tanssijat olivat erittäin tasokkaita kuten myös Mirko Mahrin heille tekemät koreografiat. Kerrankin operetin tanssijoilla tuntui olevan rooli eli oikeaa sanottavaa - he eivät olleet vain näyttävyyttä tuova lisuke. Laulusolisteista annan parhaat pisteet kahdelle naiselle: Lilli Wünscher oli erinomainen kreivitär Gabrielen osassa ja Mirjam Neururer oli valloittava Franziska Cagliari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti