tiistai 25. syyskuuta 2018

Hartaan odotuksen loppu


24.9.2018 Jonas Kaufmann, tenori & Helmut Deutsch, piano Wiener Konzerthausissa

Olen nähnyt tenori Jonas Kaufmannin muutaman kerran oopperalavalla, mutta vasta nyt pääsin Wienin Konzerthausissa kuulemaan häntä lied-konsertissa. Kyllä tätä oli odotettukin! Pianistina oli alan tunnettu nimi Helmut Deutsch (s. 1945). Mies toimi ennen eläköitymistään 28 vuotta lied-professorina Münchenissä ja monet huippulaulajat - ml. Jonas Kaufmann - ovat hänen entisiä oppilaitaan.

Konsertin alkupuoliskolla kuultiin kuusi Franz Lisztin laulua sekä viisi Gustav Mahlerin laulua Friedrich Rückertin runoihin. Väliajan jälkeen saatiin nauttia Hugo Wolfin seitsenosaisesta Liederstrauß-sarjasta ja Richard Straussin sarjasta Vier letzte Lieder.

Kahden huippuammattilaisen yhteistyö tuotti kaunista hedelmää. Konsertti oli tasapainoinen ja puhutteleva, lied-taiteen kauneutta parhaimmillaan. (Mutta täytyy todeta, että Straussin Frühling miellyttää minua kuitenkin enemmän sopraanoversiona.) Duo palkitsi aina uusiutuvat hurjat suosionosoitukset peräti viidellä ylimääräisellä. Tässähän alettiin lähestyä jo Grigori Sokolovin lukuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti