maanantai 7. toukokuuta 2018

Harvojen tuntemaa barokkiohjelmistoa


6.5.2018 Kantaattien parissa -konsertti Sellosalissa Espoossa

Tapiola Sinfoniettan Hetkiä-konserttisarja päättyi sunnuntaiseen barokkimusiikin matineaan Sellosalissa. Konsertti alkoi itävaltalaisen Johann Joseph Fuxin (n. 1660-1741) Sinfonialla F-duuri. Soittamassa olivat Mikael Helasvuo (huilu), Asko Heiskanen (chalumeau), Jussi Seppänen (sello), Petteri Pitko (cembalo) ja Mikko Ikäheimo (luuttu). Toisena numerona oli italialaisen Francesco Bartolomeo Contin (1681/82-1732) Kantaatti nro 2 "Ride il prato". Tässä musisoimaan liittyivät viulisti Timo Holopainen ja laulusolisti, mezzosopraano Essi Luttinen.

Väliajan jälkeen kuultiin Luttisen laulamana Marc'Antonio Zianin Chilonida-oopperasta aaria Tutto in pianto. Ziani (n. 1653-1715) syntyi Venetsiassa, mutta teki elämäntyönsä ja kuolikin Wienissä. Hänellä on yhtymäkohta edellä mainittuun herra Fuxiin, sillä tämä seurasi Ziania Hofkapellmeisterina. Seuraavaksi Helasvuo ja Pitko esittivät Pietro Locatellin (1695-1764) Sonaatin huilulle ja basso continuolle g-molli. Päätösnumerona oli toinen Contin teos, Kantaatti nro 5 "La beltà che il core adora".

Konsertti oli nautinnollinen kokonaisuus huonosti tunnettujen ja harvemmin esitettävien säveltäjien teoksia. Soittajisto teki erinomaista työtä ja samaa voi sanoa laulusolisti Essi Luttisesta. Erityisen piristävää oli kuulla pitkästä aikaa chalumeaun, tuon klarinetin pienikokoisen edeltäjän, herkkää ja sävykästä ääntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti