perjantai 9. helmikuuta 2018

Valoa kohti


9.2.2018 Helsingin kaupunginorkesteri ja Musiikkitalon Kuoro, joht. Susanna Mälkki, sol. Karina Gauvin, Katija Dragojevic, Jussi Myllys ja Kristian Lindroos Musiikkitalossa Helsingissä

HKO:n perjantai-illan konsertin päänumerona oli Mozartin Messu c-molli "Suuri" KV 427. Sen pariksi Mälkki oli valinnut yllättäen Sibeliuksen Rakastavan, joka aloitti ohjelman. Teoksesta kuultiin vuoden 1912 versio, siis kolmiosainen sarja jousiorkesterille. Kappaleessa soivat 1800-luvun romanttiset kaiut, mutta ilman imelyyttä. HKO:n jousisointi pääsi oikeuksiinsa Mälkin ilmavassa tulkinnassa.

Mozartin Suurella c-mollimessulla jatkettiin ilman väliaikaa. Kuulimme H. C. Robbins Landonin täydentämän version, sillä teos jäi säveltäjältä kesken. Agnus dei -osa puuttuu tästäkin editiosta kokonaan. Yllättävän tyylitietoinen ja upea oli Mälkin näkemys tällaisesta musiikista, joka ei kuulu hänen perusohjelmistoonsa. Nils Schweckendiekin valmentama Musiikkitalon Kuoro pystyi vastaamaan teoksen asettamaan haasteeseen ja suoriutui siitä mainiosti. Solistit eivät tällä kertaa häikäisseet, mutta ilman muuta hyvän arvosanan voi heillekin antaa. Sopraanosolistina oli kanadalainen Karina Gauvin ja mezzosopraanona ruotsalainen Katija Dragojevic. Vähemmälle osuudelle jäävät miessolistit olivat tenori Jussi Myllys ja baritoni Kristian Lindroos (tässä bassosolistina).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti