lauantai 3. helmikuuta 2018

Sibafestin jatkoa Vokaaliyhtyeen kanssa


2.2.2018 Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye Musiikkitalossa Helsingissä

Tänä iltana oli Sibafestin ohjelmassa kuoromusiikin vuoro, kun Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye esiintyi Musiikkitalon Camerata-salissa. Ohjelmassa oli neljä teosta, joista Poulencin kappaletta lukuun ottamatta kaikki muut olivat Suomen ensiesityksiä.

Alkuun kuultiin David Langin kiinnostava the national anthems (2014), jossa oli mukana jousikvartetti. Johtajan tehtävät oli tässä viisiosaisessa kappaleessa jaettu kolmen henkilön kesken: Eleriin Müüripeal, Jari Koivistoinen ja Kristina Bogataj. Toisena numerona oli Karin Rehnqvistin Till Ängeln med de brinnande händerna (2000). Sen johti Tatu Erkkilä ja oboeta soitti Dimas Ruiz Santos.

Väliajan jälkeen vuoroon pääsi Francis Poulenc kahdeksanosaisella kappaleellaan Figure humaine (1943). Tässäkin oli johtajan tehtävät jaettu kolmen opiskelijan kesken: George Parris, Korbinian Krol ja Lily Solomonov. Huikean hieno teos ja esityksenä konsertin parasta antia!

Päätösnumerona kuultiin Rehnqvistiltä toinen kappale: When I close my eyes I dream of peace (2015). Siinä kuoro jakautui alun jälkeen pieniksi ryhmiksi eri puolille salia, katsomon etuosaan "komennetun" yleisön ympärille. Surround-efekti oli hieno ja kappalekin todella upea. Visa Yrjölälle sattui pieni virhe, kun hän näytti yhden sisääntulon liian aikaisin, mutta onneksi osaava laulajien ryhmä ei mennyt lankaan ja aloittanut osuuttaan väärässä kohdassa. Kappale loppui hienosti kuiskauksiin ja pimennettyyn saliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti