tiistai 16. tammikuuta 2018

Pian 10 vuotta The Metin oopperoita Suomen valkokankailla


16.1.2018 Elokuvissa: Engelbert Humperdinckin ooppera Hannu ja Kerttu The Metropolitan Operasta New Yorkista

Finnkino aloitti The Metropolitan Operan Live in HD -ohjelmiston esittämisen teattereissaan syksyllä 2008. (Kaikkihan muistamme esimerkiksi Karita Mattilan tähdittämän Salomen tuolta ajalta!) Juhlavuoden erikoisnäytöksenä esitettiin nyt muutamassa teatterissa Humperdinckin Hannu ja Kerttu (Hänsel und Gretel), joka on tallennettu The Metissä 1.1.2008.

Richard Jonesin ohjaus oli aivan valloittavan hieno, puhumattakaan John Macfarlanen lavastuksesta ja puvuista. Olipa taas kerran sellaista visuaalista loistoa, jota The Met voi vaan tarjota! Kapellimestari Vladimir Jurowski ja orkesteri ansaitsevat kiitettävän arvosanan musiikillisesta lopputuloksesta. Olen nähnyt Hannun ja Kertun livenä kaksi kertaa, mutta selvästi pienemmällä orkesterilla toteutettuna, ja niihin verrattuna tämän esityksen mahtava sointikuva oli aivan eri planeetalta.

Christine Schäfer ja Alice Coote olivat oivallinen pari Hannuna ja Kerttuna. Äidin roolissa nähtiin Rosalind Plowright ja isänä muhkeasti laulanut Alan Held. Philip Langridge oli loistava noita aina näyttelemistä myöten. Pienemmissä osissa olivat Nukkumattina Sasha Cooke ja Kastekeijuna Lisette Oropesa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti