torstai 3. elokuuta 2017

Rakkauden monet värit


3.8.2017 Suomen kansallisoopperan orkesteri, joht. Patrick Fournillier, sol. Mari Palo, sopraano ja Aarne Pelkonen, baritoni Espoon tuomiokirkossa

Taas Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa... Esiintymässä vieraili Kansallisoopperan orkesteri ranskalaisen kapellimestari Patrick Fournillierin johdolla. Konsertin aloitusnumero oli Maurice Ravelin Johdanto ja allegro, joka esitettiin seitsenhenkisellä kokoonpanolla. Seuraavaksi kuultiin Jean Sibeliuksen Impromptu op. 5 nrot 5 ja 6, jossa jousisoittajia oli 26. Molemmat esitykset olivat hyvin ilmavia ja kepeän tanssillisia, mikä näkyi myös Fournillierin liikkeissä.

Ensimmäiseksi solistiksi saatiin Saksasta kotiutunut Aarne Pelkonen, joka lauloi Ravelin kolmeosaisen Don Quichotte à Dulcinéen. Mahtavasti Aarne eläytyi tekstiin - kuten ensiluokkaiselta liedlaulajalta voikin odottaa - ja todella hyvältä kuulosti hänen äänensä ja tekniikkansa.

Väliin kuultiin Sibeliuksen Rakastava op. 14, josta Fournillier maalaili häpeilemättömän tunteikkaan ja yltiöromanttisen tulkinnan. Päätösnumerona oli Joseph Cantelouben laulusarja Chants d'Auvergne. Ei ollut moitteen sanaa Mari Palonkaan laulussa - päin vastoin aivan mykistävän hieno ja sävykäs esitys. Kapellimestarimme latasi sarjaan melkoisesti ytyä ja tarvittaessa oopperallisia tehoja, täsmällisen rytmiikan kuitenkaan kärsimättä. Yleisön vaatimana ylimääräisenä kuultiin uudestaan sarjan viimeinen laulu (Uno jionto pastouro) Palon tulkitsemana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti