sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Reilu annos Schumannin kamarimusiikkia


2.4.2017 Schumann: Fantasiestücke -konsertti Musiikkitalossa Helsingissä

Musiikin täyttämä sunnuntaini jatkui vielä iltakonsertilla Musiikkitalon Camerata-salissa. Helsingin Barokkiorkesteri oli hypännyt hieman omimman tonttinsa ulkopuolelle, sillä tässä Vanhan musiikin sarjan konsertissa oli ohjelmana pelkästään Robert Schumannin (1810-1856) kamarimusiikkia.

Konsertin alkupuoliskolla kuulimme moniosaiset kappaleet Fantasiestücke op. 73 (Aapo Häkkinen, fortepiano ja Asko Heiskanen, klarinetti), Adagio und Allegro op. 70 (Häkkinen ja Alexander Rudin, sello) sekä Fantasiestücke op. 88 (Häkkinen, Rudin ja Réka Szilvay, viulu).

Väliajan jälkeen kuultiin samoin kolme moniosaista kappaletta: Fantasiestücke op. 111 (Häkkinen), Märchenbilder op. 113 (Häkkinen ja Dmitry Sinkovsky, alttoviulu) sekä Märchenerzählungen op. 132 (Häkkinen, Sinkovsky ja Heiskanen).

Kun soittajina oli huipputason muusikoita, oli lupa odottaa erinomaista konserttia - ja sellainen myös saatiin. Aapo Häkkinen on laajasti tunnettu cembalistina, mutta tämä konsertti osoitti hänen olevan todellinen tekijämies myös fortepianon ääressä. Konsertissa käytetty Pleyelin rakentama soitin on vuodelta 1843. Hiljattain restauroidun fortepianon sointi oli miellyttävän pehmeä ja lämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti