perjantai 24. maaliskuuta 2017

Myöhäiskeskiajan tunnelmissa Mala Punican kanssa


24.3.2017 Mala Punica, joht. Pedro Memelsdorff, sol. Barbara Zanichelli, Yukie Sato & Riccardo Pisani Helsingin Vanhassa kirkossa

Helsingin Barokkiorkesterin Vanhan musiikin sarjan konsertti pidettiin tällä kertaa Helsingin Vanhassa kirkossa vierailijavoimin. Esiintymässä oli tänä vuonna 30 täyttävä Mala Punica -yhtye perustajansa Pedro Memelsdorffin johdolla. Yhtyeessä soittivat Helena Zemanová ja José Manuel Navarro (vielle eli viulun keskiaikainen esi-isä), Pablo Kornfeld (urut ja clavisimbalum) sekä joissain numeroissa myös Memelsdorff itse instrumenttinaan nokkahuilu.

Ohjelman aloitti kaksi lyhyttä liturgista kappaletta, ja sellaisiin konsertti myös päättyi. Välissä kuultiin lauluja ja motetteja Johannes Ciconialta ja Matteo da Perugialta. Molemmat säveltäjät elivät 1300- ja 1400-lukujen vaihteessa, mutta suurin osa teoksista esitettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Taitavina solisteina toimivat sopraanot Barbara Zanichelli ja Yukie Sato sekä tenori Riccardo Pisani, jonka nimi oli jäänyt ohjelmasta pois. Laulettujen numeroiden välissä kuultiin myös muutama instrumentaalikappale. Teosten tunnelma ja mm. joissain kappaleissa käytetty isorytmiikka veivät mainiosti ajatukset keskiajan hämyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti