perjantai 24. helmikuuta 2017

Miellyttävä Koomisen Oopperan liedkonsertti


24.2.2017 Sanna Matinniemi, sopraano & Ilmari Räikkönen, piano Finlandia-talossa Helsingissä

Helsingin Koomisen Oopperan liedkonserttisarjan toisessa osassa esiintyivät sopraano Sanna Matinniemi ja pianisti Ilmari Räikkönen. Ohjelman teemamaa oli Saksa, eli kuulimme saksankielisiä liedejä.

Ohjelma alkoi neljällä Schubertin laululla: Die junge Nonne, Romanze aus Rosamunde, Lachen und Weinen ja Lied der Mignon. Näitä seurasi Brahms-osuus, samoin neljä laulua: Es steht ein' Lind', Der Gang zum Liebchen, Meine Liebe ist grün ja Immer leiser wird mein Schlummer.

Toinen osio vei meidät Schumannin liedien pariin: Widmung, Was will die einsame Träne ja Erstes Grün. Ja päätteeksi Richard Straussia: Allerseelen, Morgen! ja Zueignung.

On kulunut tovi siitä, kun olen viimeksi kuullut Sanna Matinniemen laulua. Hän on kyllä kehittynyt ja kypsynyt laulajana, mutta ei hänen lied-tulkinnoissaan vielä ollut sitä varmuutta, syvällisyyttä ja loistoa kuin esimerkiksi tämän konserttisarjan avanneella Erica Backilla. Matinniemen laulamista vaivasivat ajoittain pienet alavireisyydet sekä eräänlainen kireys, eli ääni ei aina virrannut aivan luonnollisen vapaasti. Mutta nuori taiteilija on vielä matkalla, enkä epäile vähääkään hänen potentiaaliaan ja tulevaa uraansa.

Ilmari Räikkönen maalaili pianolla hienoja tunnelmakuvia ja taustoja runojen teksteille. Hänen näkemyksensä kappaleista vaikutti poikkeuksellisen selkeältä ja vakaalta. Nautinnollista!

Vielä pieni kehu ja kiitos Koomiselle Oopperalle, sillä tähän konserttiin oli tehty oikein painettu käsiohjelma. Laulujen sanoissa ja saksan oikeinkirjoituksessa oli vielä vähän jotain vinksallaan, mutta suunta on hyvä - eli kohti ammattimaista toteutusta. Sarjan liedkonsertteja on tänä keväänä jäljellä vielä kolme. Toivottavasti yleisö löytää niihin entistä runsaslukuisempana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti