lauantai 8. lokakuuta 2016

Sekoitus operettisävelmiä


8.10.2016 "Maljanne, herra kreivi!" -operettigaala Kulttuuritalossa Helsingissä

Kulttuuritalossa esitetty konsertti ei oikeastaan ollut mikään gaala, vaan operettinumeroista puheosuuksien kanssa kasaan kyhätty juonellinen konsertti. Tuotanto oli Jyrki Anttilan perustaman OperArt-yrityksen. Musiikillisen kokonaisuuden oli ideoinut Maija Anttila, joka oli myös valmentanut Lohjan Operettikuoron esitystä varten. Lavalla oli mukana tanssijoita, joiden koreografiat oli laatinut Kirsi Kannas. Lavasteista vastasi Jari Jalonen.

Lohjan kaupunginorkesterin muusikoista koottua Gaalaorkesteria johti Tuomas Törmi. Laulusolisteina kuultiin Jyrki Anttilaa, Tiina-Maija Koskelaa, Aki Alamikkotervoa, Jouni Kokoraa, Ville Salosta, Tiina Vahevaaraa ja Leena Reinmania.

Konsertti koostui Franz Lehárin, Johann Strauss nuoremman, Emmerich Kálmánin, Ralph Benatzkyn ja Carl Zellerin tunnettujen operettien numeroista. Kokonaisuuden juoni ei oikein vakuuttanut (sitäkään vähää kuin opereteissa yleensä!), vaan tuntui jotenkin väkisin väännetyltä ja jäi paikoin ihan hämäräksi. Lavastukseen ja pukuihin oli kyllä panostettu ihan kiitettävästi. Laulusolistit tekivät kautta linjan varsin hyvää työtä, erityisesti Jyrki Anttila ja Tiina-Maija Koskela onnistuivat osuuksissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti