lauantai 8. lokakuuta 2016

Bollywood-kummajainen


8.10.2016 Bollywood KaBOOM! Kaapelitehtaalla Helsingissä

Mitä tulee kun yhdistetään oopperalaulu, elektroninen tanssimusiikki ja intialainen bhangra-musiikki? Tulee Bollywood KaBOOM! -niminen Ooppera Skaalan tuotanto, joka on luokiteltu "kotimaiseksi bhangra-oopperamusikaaliksi".

Päädyin Kaapelitehtaan Turbiinisaliin seuraamaan esityksen ensi-illan. Sävellyksestä ovat vastanneet Kiureli Sammallahti, Lauri Salokoski ja Visa Oscar. Libreton ovat kirjoittaneet Tuomas Kaila ja Kiureli Sammallahti. Ohjaus ja scenografia ovat Janne Lehmusvuon käsialaa ja koreografia on laitettu tanssijoista kahden, Suvi Tuomisen ja Mikaela Jokisen, nimiin.

Mitäpä tästä nyt sanoisi... Kovin oli sekava keitos, jota en oikein osannut arvostaa kokonaisuutena. Yli kahdestakymmenestä numerosta koostuvassa musiikissa oli hetkensä, mutta laulujen sanat olivat pääsääntöisesti harrastelijamaista kökköä. Laulusolistit Essi Luttinen, Amanda Löfman, Kiureli Sammallahti, Riku Pelo, Laura Heinonen ja Lauri Salokoski tekivät kaikki hyvän vaikutuksen, ja tanssinumeroissakin oli ajoittain oikein komeaa katsottavaa. Tyra Thermanin puvut olivat kertakaikkisen hienoja!

Eli paljon toimivia ja ammattitaidolla tehtyjä osia, mutta kokonaisuus ei vaan kolahtanut. Sori siitä!

6 kommenttia:

 1. No, pläjäyksen puolustukseksi on sanottava, että se kuuluu kategoriaan, jossa jo esittelyn, jopa otsikon, perusteella voi määrittää teoksen odotettavissa olevan sisällön.

  Häpeilemättömän mielipiteeni mukaan kyseessä on No-Go Zone.

  Otan kuitenkin osaa blogistin kokemaan traumaan.

  VastaaPoista
 2. Blogisi oli sen verran mukavaa luettavaa (vaikka teos ei ollut kolahtanutkaan), että minun oli ihan pakko käydä myös katsomassa kyseinen teos ja olihan se aikamoinen esitys. Kaikessa omituisuudessaan suorastaan hauska, joten kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset palautteesta. Esitys ei tosiaan kolahtanut minuun, mutta kai sitä voi silti hauskaksi kutsua. Ja joka tapauksessa taiteita/kulttuuria kannattaa aina harrastaa!

  VastaaPoista
 4. Omasta puolestani luin blogin varoitukseksi, aivan kuten esim. elokuva-arvostelut.

  Menisinhän minäkin katsomaan, mutta: ihmisen rajallinen elinaika.

  Olen kyllä vakuuttunut siitä, että esitys on hauska, vaan kun tahaton komiikka ei ole suosikkigenreni.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Itte Olen. Laittamattomasti sanottu...

  VastaaPoista