tiistai 27. syyskuuta 2016

Susannan tarina renessanssisävelin


25.9.2016 Helsingin Barokkiorkesterin yhtye, joht. Anna-Maaria Oramo, sol. Tuuli Lindeberg, sopraano ja Taavi Oramo, baritoni Musiikkitalossa Helsingissä

Anna-Maaria Oramo oli suunnitellut mielenkiintoisen ohjelman Raamatun apokryfikirjoista löytyvän Susannan tarinan ympärille. Hän johti konsertin ja soitti cembaloa HeBO:n pienen yhtyeen osana. Muut muusikot olivat Andrea Inghisciano (sinkki), Jani Sunnarborg (dulcian), Maija Lampela (viola da gamba) ja Marianna Henriksson (urut).

Konsertin alkupuoliskolla kuultiin italialaista musiikkia, säveltäjäniminä mm. Orlando di Lasso, Marchetto Cara, Antonio Caprioli, Giorgio Mainerio, Claudio Merulo ja Giovanni B. Bovicelli. Kappaleista kolme oli instrumentaalimusiikkia ja kuusi lauluja, joissa esiintyivät solisteina Tuuli Lindeberg ja Taavi Oramo.

Konsertin jälkipuolisko esitteli ranskalaista musiikkia, säveltäjinä mm. Claude Gervaise, Didier Lupi, Thomas Crequillon ja Claudin de Sermisy. Kymmenestä kappaleesta kuusi oli instrumentaalimusiikkia.

Soitto soljui läpi konsertin kauniina, tunteikkaana ja tunnelmallisena. Tuuli Lindebergin kuulas ääni sopi erinomaisesti renessanssin viipyileviin tunnelmiin. Taavi Oramo lauloi puhtaasti, mutta ajoittain jotenkin rauhattomasti ja vähän robustilla otteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti