sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Der Ring des Nibelungen: Zweiter Tag


16.7.2016 Richard Wagnerin ooppera Siegfried Passionsspielhausissa Erlissä

Tiroler Festspielen Ring jatkui - luonnollisesti Siegfriedillä. Gustav Kuhn johti energisesti, ja esitys nousikin musiikillisesti edellisiltoja paremmaksi. Ohjaus oli jälleen konstailematonta perustyötä, jolle olisi ollut eduksi hieman tarkempi henkilöohjaus.

Siegfridin osan tehnyt Gianluca Zampieri ei säästellyt voimiaan, vaan aloitti roolissaan täydellä höyryllä. Varsin hyvin hänen äänensä kesti oopperan loppuun saakka ja yleisö sai kuulla oikein komeaa laulantaa monessa kohdassa. Mimen eli Wolfram Wittekindin laulussa sen sijaan oli ajoittain jonkinasteista huojuntaa, eikä laululinja ollut aina kovin solidia. Der Wandererina lauloi Thomas Gazheli, jota kuultiin Alberichina Reininkullassa. Todella vakuuttavaa ja väkevää oli hänen laulunsa tänään!

Alberichina näyttäytyi nyt Werner van Mechelen. Fafnerina teki oikein vaikuttavaa työtä muheva basso Andrea Silvestrelli. Aiemmin Freiana kuultu Joo-Anne Bitter oli nyt kimmeltävästi laulanut Waldvogel. Erdan esittäjä oli monien muiden tapaan vaihtunut, ja oli tänään Rena Kleifeld. Brünnhildena lauloi nyt Nancy Weissbach. Hän oli rooliin oivallinen valinta, ja päihitti selvästi Valkyyriassa laulaneen kollegansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti