perjantai 15. heinäkuuta 2016

Der Ring des Nibelungen: Vorabend


14.7.2016 Richard Wagnerin ooppera Das Rheingold (Reininkulta) Passionsspielhausissa Erlissä

Kesämatkani suuntana oli Tiroler Festspiele Itävallan Erlissä ja ohjelmana Wagnerin Ring-tetralogia neljänä peräkkäisenä iltana.

Sarja alkoi tietenkin Reininkullalla, jonka oli ohjannut Gustav Kuhn. Sama mies toimi oikein pätevästi illan kapellimestarina. Ohjaus oli sinänsä toimiva, mutta kovin kummoisia tunteita se ei pystynyt herättämään. Pienimuotoinen lavastus oli Jan Hax Halaman käsialaa ja hauska puvustus Lenka Radeckyn suunnittelema. Orkesteri soitti muhevasti ja hyvin balansoidusti. Ainoana moitteena voisi mainita käyrätorvet, joille sattui aivan liian paljon epäpuhtauksia.

Solistit olivat hyvää tasoa ja mm. Michael Kupfer-Radecky teki vaikutuksen Wotanina, samoin kuin Thomas Gazheli Alberichina. Johannes Chum oli luonnollisesti ja tyylikkäästi laulanut Loge. Giorgio Valenta oli uskottava Mime, Hermine Haselböck kolkohko Fricka ja Joo-Anne Bitter tyttömäisen avuton Freia. Franz Hawlata ja Andrea Silvestrelli olivat urheilijoiksi puetut jättiläiset Fasolt ja Fafner. Hawlatalla oli hetkittäin pieniä ongelmia laulunsa kanssa.

Muissa rooleissa kuultiin Frederik Baldus (Donner), Ferdinand von Bothmer (Froh) ja upean sävykäs Alena Sautier (Erda). Itämaisina Reinintyttärinä hurmasivat Yukiko Aragaki, Michiko Watanabe ja Misaki Ono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti