maanantai 18. heinäkuuta 2016

Der Ring des Nibelungen: Dritter Tag


17.7.2016 Richard Wagnerin ooppera Götterdämmerung (Jumalten tuho) Passionsspielhausissa Erlissä

Tiroler Festspielen Ring-tetralogia eteni päätökseensä eli Götterdämmerungiin (suom. Jumalten tuho). Gustav Kuhnin ohjaus oli jälleen ihan toimiva, mutta ei mitenkään ihmeellinen. Musiikinjohdossa hän sen sijaan teki mainiota työtä ja orkesteri suorastaan ylitti itsensä monessa kohdassa. Mieskuoro lauloi iskevästi, tarkasti ja puhtaasti - aivan erinomaista jälkeä siis!

Illan heikko lenkki oli tenori George Humphrey, jolla oli toistuvasti ongelmia Siegfriedin osassa. Valopilkku puolestaan oli sopraano Mona Somm, joka oli mainio ja tunteikas Brünnhilde. Aiemmin Fafnerina kuultu Andrea Silvestrelli teki nyt varsin hyvän vaikutuksen Hagenina, mutta varsinkin alussa hänen laulussaan oli tietynlaista velttoutta ja saksan ääntämys ei ollut ihan huoliteltua.

Michael Kupfer-Radecky oli pätevä laulaja ja esiintyjä Guntherina. Aiemmilta illoilta tuttu Thomas Gazheli pistäytyi lyhyesti lavalla ja sen yläpuolella Alberichina. Susanne Geb oli naisellinen ja tyylitajuinen Gutrune ja Svetlana Kotina pienen roolin Waltraute. Nornina kuultiin Rena Kleifeld, Junhua Hao ja Marianna Szivkova. Reinintyttärinä olivat samat naiset kuin Reininkullassa eli Yukiko Aragaki, Michiko Watanabe ja Misaki Ono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti