keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Händelin oratorio ei tuottanut täyttymystä


7.6.2016 G. F. Händelin oratorio Belshazzar Philharmonien Kammermusiksaalissa Berliinissä

Händelin oratorio Belshazzar esitettiin Berliinissä Accademia Bizantina -orkesterin ja RIAS Kammerchorin voimin. Esityksen johti ja cembalistina toimi Ottavio Dantone.

Solisteista tenori Thomas Walker (Belshazzar) yritti liikaa ja lauloi usein sävyttömästi tai jopa raa'anpuoleisesti. Pari ripausta finessiä olisi ollut paikallaan! Walkerin laulussa oli moitittavaa myös sävelpuhtauden suhteen. Sopraano Rosemary Joshua (Nitocris) ja altto Delphine Galou (Daniel) tekivät osissaan sävykkäät ja taitavat suoritukset. Kontratenori Valer Sabadus (Cyrus) aloitti varovasti ja hennosti, mutta pian hänen kauniiseen ja notkeaan lauluunsa tuli myös riittävästi kantavuutta. Bassobaritoni Andreas Wolf (Gobrias) oli tekniikaltaan varma ja tasainen laulaja.

Hyvästä orkesterista ja enimmäkseen hyvistä solisteista huolimatta konsertti jätti jotenkin vajaan tunnelman. Parasta antia olivat ehkä RIAS Kammerchorin osuudet. Kuorosta löytyi uskomattoman hienoja sävyjä, tarkkuutta ja yhtenäisyyttä - ja Händel oli myös säveltänyt kuoronumeroihin hienoja melodioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti