lauantai 16. huhtikuuta 2016

Napakymppi-Hulttio


16.4.2016 Igor Stravinskyn ooppera Hulttion tie Kansallisoopperassa Helsingissä

Moskovan Helikon-teatterin taiteellinen johtaja Dmitri Bertman ohjasi Kansallisoopperaan aivan mahtavan Hulttion tien - tykkäsin kuin hullu puurosta! Että osasikin olla fiksusti mietitty kokonaisuus, jota Hartmut Schörghoferin lavastus tuki saumattomasti. Ohjauksessa oli paljon kivoja käänteitä tai yllätyksiä, jotka pitivät tarinan vireen ja yleisön mielenkiinnon yllä. Produktiossa oli muutenkin kaikki palaset kohdallaan: Stravinskyn taidokas, vaihteleva ja ilmaisuvoimainen uusklassinen musiikki Eivind Gullberg Jensenin johdolla, Erika Turusen loistava puvustus, jossa leikiteltiin mm. burleskityylillä, Thomas Hasen valaistus ja talon oman kuoron panos.

Ja sitten solistit: Tuomas Katajala oli Tom Rakewellina uskottava ja samaistuttava hahmo, jolta löytyi säihkyvää tenoraalista linjaa. Sulokkaasti laulanut Mari Palo oli erinomainen valinta Anne Truloveksi, ja Jaakko Kortekangas täysin suvereeni, peitettyä pahuutta tihkuva Nick Shadow. Jeni Packalen pääsi herkuttelemaan turkkilaisena Babana ja Merle Silmato Hanhiemona (Mother Goose). Muissa rooleissa tekivät hyvää työtä Koit Soasepp (Trulove), Mika Pohjonen (Sellem) ja Juha Eskelinen (vartija). Aivan mainio ensemble kotimaisin voimin!

Tästä produktiosta ja iltapäivän esityksestä on tosiaan vaikea keksiä moitteen sanaa. Ehkä ainoana voi mainita yleisön vähyyden - Hulttion tie esitettiin tällä kertaa puolityhjälle salille. Menkää hyvät ihmiset katsomaan, vielä on neljä näytöstä jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti