tiistai 19. huhtikuuta 2016

Häikäisevä päätös The Metin Tudor-oopperoille


19.4.2016 Elokuvissa: Gaetano Donizettin ooppera Roberto Devereux The Metropolitan Operasta

Finnkinon esittämän Live in HD -kauden toiseksi viimeinen teos oli Roberto Devereux. Se päättää Donizettin Tudor-trilogian, jonka The Met aloitti jo viisi vuotta sitten Anna Bolenalla ja jatkoi Maria Stuardalla.

Kyllähän tästä täytyi pitää kovasti, vaikka tavanomaisen konservatiivinen Met-produktio olikin kyseessä. David McVicarin ohjaus sisälsi paljon upeita yksityiskohtia ja henkilöohjaus oli tarkkuustyötä. Lavastus oli saman miehen tekosia ja tarjosi yhdessä Moritz Jungen pukujen kanssa jälleen kerran silmänruokaa koko rahan edestä.

Donizettin musiikki oli aivan upeaa ja vei kerrassan mukanaan - kapellimestari Maurizio Benini hallitsi kyllä asiansa. Esityksen kruunasivat huippuluokan solistit: Sondra Radvanovsky (Elisabet I), Matthew Polenzani (Robert Devereux, Essexin jaarli), Elina Garanča (Sara, Nottinghamin herttuatar) ja Mariusz Kwiecien (Nottinghamin herttua). Tässä oopperassa on bel canto -ohjelmiston vaativimpiin suorituksiin kuuluvia rooleja, mutta hienoa työtä kaikki tekivät. Bravi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti