lauantai 6. helmikuuta 2016

Kiinalaista silmänruokaa


6.2.2016 Elokuvissa: Giacomo Puccinin ooppera Turandot The Metropolitan Operasta

The Metropolitan Operan Live in HD -sarja jatkui Finnkinossa Puccinin Turandotin esityksellä. Franco Zeffirellin ohjaus ja lavastus on jo lähes 30 vuotta vanha, mutta edelleen toimiva. Chiang Chingin koreografia ja joukkokohtausten suuri ihmismäärä elävöittivät esitystä hienosti. Lavastus oli kertakaikkisen upea ja näyttävä, kuten myös Anna Annin sekä Dada Saligerin puvustus.

Puccinin viimeinen ooppera sisältää useita tunnettuja aarioita ja pakahduttavan hienoa musiikkia. Teos jäi säveltäjältä kesken, ja Franco Alfano täydensi sen postuumisti. Kapellimestari Paolo Carignani tavoitti mielestäni erinomaisesti oopperan hengen ja rakensi orkesterin kanssa esityksestä musiikillisesti tasapainoisen.

Nina Stemme oli voimakas ja vaikuttava prinsessa Turandotin osassa. Anita Hartig lauloi Liùn roolin koskettavan kauniisti ja oli myös erinomainen näyttelijä. Calàfina esiintyi Marco Berti, jonka suoritus ei mielestäni ollut totuttua Metropolitanin A-luokkaa. Italialainen tenori oli kömpelö ja ilmeetön näyttelijä ja laulussa tuli muutamia virheitä. Alexander Tsymbalyuk oli ihan paikallaan Timurin osassa. Ping-Pang-Pong-kolmikkoa esittivät kokeneet Dwayne Croft, Tony Stevenson ja Eduardo Valdes. Keisarin pienessä roolissa lauloi hieman horjuvasti Ronald Naldi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti