lauantai 23. tammikuuta 2016

Paluu sadan vuoden jälkeen


23.1.2016 Elokuvissa: Georges Bizet'n ooppera Helmenkalastajat The Metropolitan Operasta

The Metropolitan Operan Live in HD -lähetykset jatkuivat Finnkinon teattereissa Bizet'n Helmenkalastajilla (Les Pêcheurs de Perles). Kyseessä oli uusi produktio, joka oli varmasti ansainnut aikansa ja paikkansa. Edellisen kerran teos on nimittäin nähty The Metissä sata vuotta sitten, jolloin lavalla lauloivat itse Enrico Caruso ja Giuseppe De Luca!

Kapellimestari Gianandrea Noseda nosti teoksen musiikin loistavalle tasolle. Hän esimerkiksi maalasi uhkaavan myrskyn tunnelmat orkesterillaan aivan upeasti. Penny Woolcockin ohjaus ei oikeastaan sykähdyttänyt suuresti suuntaan tai toiseen - hyvää ja toimivaa perustyötä siis. Alkusoiton aikana nähdyt, köysien varassa ilmassa liikkuneet sukeltajat olivat ilmakuplineen kaikkineen hieno oivallus. Dick Birdin lavastus oli perinteikäs, mutta näyttävä.

Leïlan roolissa tässä produktiossa oli sopraano Diana Damrau, jonka näin samassa osassa vuonna 2014 Wienissä. Katsojille tarjottiin kertakaikkisen upeaa laulua ja eläytymistä; tuntuu että hänen roolityönsä oli vain syventynyt parin vuoden takaisesta.

Nadirin osassa oli tenori Matthew Polenzani ja Zurgana baritoni Mariusz Kwiecien. Hekin tarjosivat hienoja hetkiä ja elämyksiä, vaikka laulu ei ollutkaan aivan yhtä moitteetonta kuin Damraulla. Näyttelijöinäkin miehet jäivät kyllä kakkossijalle. Pienessä Nourabadin roolissa esiintyi bassobaritoni Nicolas Testé.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti