perjantai 29. tammikuuta 2016

Kauneuden ytimessä Tavernerin ja Tavenerin kanssa


29.1.2016 Pre-Sibafest: TavernerTavener -konsertti Musiikkitalossa Helsingissä

Viikon kestävän Sibafestin alla kuultiin Musiikkitalon Camerata-salissa "ennakkokonsertti". Se yhdisti renessanssiajan mestari John Tavernerin (n. 1495-1545) ja brittisäveltäjä John Tavenerin (1944-2013) musiikkia. Jälkimmäinen halusi tuottaa musiikkia, joka on kuin Jumalan ääni - mutta kyllä sama luonnehdinta sopii täysin myös Tavernerin sävellyksiin.

Konsertissa Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyettä johtivat kuoronjohtoluokan opiskelijat Dominik Lukas Vogt, Riku Laurikka, Visa Yrjölä, Simo Häkli, Anna Karjula, Lily Solomonov, Eleriin Müüripeal ja Elisa Huovinen.

Ohjelman aloitti gregoriaaninen laulu Gloria tibi Trinitas. Konsertin rungon muodosti Tavernerin neliosainen Missa Gloria tibi Trinitas. Sen osien välissä kuultiin aina yksi tai kaksi Tavenerin laulua. Vokaaliyhtye esitti kappaleet erinomaisella intensiteetillä ja ammattitaidolla. Konsertti tarjosi alusta loppuun saakka hivelevän kaunista musiikkia upeina esityksinä. 16-jäseninen yhtye kasvoi messun osissa 18-henkiseksi, kun johtajista Riku Laurikka ja Simo Häkli liittyivät mukaan. Kuoronjohtajien moniosaamisesta todisti myös se, että viimeisessä numerossa johtaneen Elisa Huovisen tilalle laulajistoon siirtyi jo aiemmin osuutensa johtanut Lily Solomonov.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti