perjantai 15. tammikuuta 2016

Englantilaista tunnelmointia


14.1.2016 Sibelius-Akatemian kamariorkesteri, joht. Pekka Kuusisto Temppeliaukion kirkossa Helsingissä

Jouduin jättämään tammikuun alkupuolelle suunniteltuja konsertteja väliin kovien pakkasten ja flunssan vuoksi. Nyt olikin jo korkea aika päästä nauttimaan musiikista!

SibA:n kamariorkesteri konsertoi englantilaisissa tunnelmissa, konsertin alkupuoliskolla Purcellin, Brittenin ja Byrdin sävelin. Pekka Kuusiston innostus ja ilo tarttui myös orkesteriin, ja opiskelijoiden suoritus oli aivan erinomainen. Tenori Topi Lehtipuu lauloi solistina kahdessa numerossa: Purcellin Let the night perish ja Brittenin Now sleeps the crimson petal. Alkupuoliskon päätti Michael Tippettin vaikuttava Fantasia on a theme by Corelli, jossa Kuusiston lisäksi solisteerasivat viulisti Elias Lassfolk ja sellisti Oskari Holopainen.

Väliajan jälkeen kuultiin Arvo Pärtin Cantus in memoriam Benjamin Britten. Tässä kappaleessa Topi Lehtipuu pääsi orkesterin jäseneksikin soittaessaan putkikelloa. Päätösnumerona oli Brittenin Serenade for horn, tenor and strings. Lehtipuu tulkitsi osuutensa hyvin sielukkaasti ja teksteihin sopivasti. Käyrätorvea puhalteli upeasti ja tarkasti Markus Maskuniitty.

Ylimääräisenä kuultiin viimeinen osa eli Départ Brittenin laulusarjasta Les Illuminations. Lehtipuun ääni oli tässä puhdasta hunajaa ja kauneutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti