maanantai 7. joulukuuta 2015

Metropolian liedkonsertti


7.12.2015 Lied-konsertti Helsingin Konservatorion konserttisalissa Ruoholahdessa

Metropolian klassisen laulun opiskelijat esittivät lied-musiikkia vajaan tunnin kestäneessä ilmaiskonsertissa. Laulajia oli yhden peruutuksen jälkeen seitsemän (Laura Ginström, Johanna Takalo, Katri Humpila, Joonas Tuominen, Satu Strömberg, Joonatan Rautiola & Satu Honkala), ja jokainen heistä esitti kaksi laulua. Säveltäjäniminä olivat Debussy, Sibelius, Wolf, R. Strauss, Tšaikovski, Brahms, Beethoven, Pylkkänen, Fauré ja Berg. Melkoinen valikoima ja kirjo siis!

Esiintyjissä oli taidoiltaan ja valmiuksiltaan hieman eritasoisia nuoria laulajia. Jos perustekniikassa on vielä pientä epävarmuutta, niin eipä siinä kovin kummoisia tulkintoja rakenneta. Kokonaisuutena konsertin anti oli kuitenkin hyvä, ja laulajissa oli monia lupaavia kykyjä.

Vahvimman vaikutuksen tekivät Joonatan Rautiola ja Satu Honkala, joskin Bergin Die Nachtigall vaikutti vielä liian suurelta palalta Honkalalle. Myös esimerkiksi Laura Ginström onnistui Debussyn laulussa, samoin kuin Joonas Tuominen Brahmsin ja Satu Strömberg Pylkkäsen kanssa. Kehuja ansaitsevat myös pianistit Kirsti Manninen, Minerva Skyttä, Anton Uotila, Cristina Cernean ja Sonja Lehtonen. Hienoa työtä kaikilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti