tiistai 8. joulukuuta 2015

Jean Sibeliuksen syntymäpäivän juhlakonsertti


8.12.2015 Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri, joht. Atso Almila Järvenpää-talossa

No niin, nyt se vihdoinkin koitti tämä Ainolan mestarin syntymän 150-vuotispäivä. Juhlakonsertteja järjestettiin ympäri Suomea ja maailmaa, mutta minäpä valitsin niistä kaikista Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertin Järvenpäässä. Sali oli myyty täyteen jo hyvissä ajoin ja yleisön odotukset tuntuivat olevan korkealla.

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla kuultiin kolme alkusoittoa: Mozartin Taikahuilun, Mendelssohnin Kesäyön unelman ja Wagnerin Nürnbergin mestarilaulajien. Toisella puoliskolla kuultiin Sibeliuksen Sinfonia no. 2 ja ylimääräisenä Finlandia.

Orkesterin viulisteja ja sellistejä olivat olleet valmentamassa kaksi Wienin filharmonikkojen muusikkoa. He olivat yhdessä Atso Almilan kanssa tehneet hyvää työtä, sillä esitykset eivät juurikaan hävinneet maakuntatason ammattilaisorkestereille. Joitakin pieniä virheitä huomasin, mutta yleisesti ottaen soitto oli puhdasta ja varsin täsmällistä. Esimerkiksi Finlandian alkupuolella piti oikein hämmästellä, miten tarkkaan yhteissoittoon opiskelijat pystyivät. Kiitos hienosta illasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti