lauantai 12. joulukuuta 2015

Hulvatonta Offenbachia


12.12.2015 Jacques Offenbachin operetit Mannepummit ja Kissanainen Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä

Ville Saukkonen oli ohjannut Kulttuuriareena Gloriaan kaksi Offenbachin yksinäytöksistä operettia. Molemmat esitettiin uusina suomenkielisinä käännöksinä, joista varsinkin ensimmäisenä esitetyssä Mannepummeissa (Les deux aveugles) oli otettu melkoisia vapauksia. Tekstiin oli sisällytetty runsaasti ajankohtaisia tapahtumia ja suomalaisia henkilöitä. Tässä bouffonnerie musicalessa kaksi toimeentulonsa kanssa taistelevaa laulajaa päätyy kerjäämään Helsingissä ja kamppailemaan keskenään parhaista apajista. Sisältö ei ollut kaikilta osin poliittisesti korrektia, mutta hauskaa yleisöllä tuntui olevan. Operetin rooleissa esiintyivät tenori Ville Salonen ja baritoni Markus Nieminen.

Toisena esitetty Kissanainen (La chatte métamorphosée en femme) oli kestoltaan hieman pidempi opérette. Tarina kertoo vararikon tehneestä kaivoksen johtaja Guidosta (Ville Salonen), joka elää vain rakastamalleen kissalle Minettelle. Guidon pikkuserkku ja serkku päättävät antaa miehelle opetuksen. Intialaiseksi guruksi naamioitunut serkku (Jussi Vänttinen) saa Guidon uskomaan kykyynsä muuttaa kissan sielunvaellusta. Kissanaisena paikalle saapuva pikkuserkku (Linda Rolig) saa Guidon rakastumaan itseensä. Mukana soppaa hämmentämässä on Guidon iäkäs taloudenhoitajatar (Suvi Larjamo).

Molemmat teokset esitettiin harmonikan säestyksellä. Musiikista vastasi taidolla Matti Pulkki, joka oli vieläpä puettu operettien hengen mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti