sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Wolfia ja Sibeliusta


4.10.2015 Aarne Pelkonen, baritoni ja Juho Alakärppä, piano Helsingin kaupungintalon juhlasalissa

Saammeko esitellä: Hugo Wolf! -konserttisarjan osassa V/VI kuulimme jälleen Wolfin lauluja Eduard Möriken runoihin. Ennen konserttia Hedvig Paulig ja Ilmo Ranta kertoivat mietteistään ja keskustelivat konsertin ohjelmasta ja sen säveltäjistä. Itse konsertissa sali täyttyi oikein kiitettävästi - eli taitaa niitä liedin ystäviä sittenkin olla aiempien konserttien surkeita yleisömääriä enemmän!

Pelkonen ja Alakärppä olivat valinneet kymmenen Wolfin laulua, jotka etenivät kepeähköstä Der Gärtneristä hurjaan Der Feuerreiteriin. Pelkosen hallittua ja tasapainoista laulua oli jälleen kerran ilo kuunnella, vaikka kaikki kappaleet eivät täysin virheettömästi menneetkään.

Väliajan jälkeen oli Sibelius-osion vuoro. Kappaleita oli merkitty ohjelmaan kaikkiaan kaksitoista, mutta niistä yksi jäi jostain syystä pois. Muutamista kappaleista kuultiin hyvin piristäviä tulkintoja, esim. Till Friggassa oli sopivasti nuoren miehen tunteen paloa ja Drömmen-kappaleessa jopa leikillisyyttä. Ylimääräisenä kuultiin Sibeliuksen Vilse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti