maanantai 12. lokakuuta 2015

Nokkahuilun Paganini Helsingissä


11.10.2015 Helsingin Barokkiorkesteri Musiikkitalossa

Helsingin Barokkiorkesterin Vanhan musiikin sarjan konserttiin oli saatu oikein kaksi huippuvierailijaa: nokkahuilun velho Maurice Steger sekä täällä useasti vieraillut Dmitry Sinkovsky, joka soitti viulua ja johti orkesteria.

Konsertissa kuultiin viisi kappaletta: Aluksi Arcangelo Corellin Concerto grosso B-duuri ja ruotsalaisen Johan Helmich Romanin Sinfonia e-molli. Kolmantena seurasi Nokkahuilukonsertto e-molli, jonka Pietro Castrucci sovitti Corellin viulusonaatista.

Neljäntenä kuultu teos oli Antonio Vivaldin vauhdikas Viulukonsertto D-duuri. Sitä seurasi Nokkahuilukonsertto F-duuri, jonka William Babell sovitti Corellin viulusonaatista. Ylimääräisenä kuulimme Tomaso Albinonin ooppera-aarian, jossa Steger soitti ja Sinkovsky lauloi kontratenorina.

Kylläpä oli taas HeBO:lta upea konsertti! Steger osoittautui taidoiltaan maineensa veroiseksi virtuoosivelhoksi ja lisäksi hyvin sympaattiseksi ja iloiseksi veikoksi. Sinkovsky ei jäänyt yhtään huonommaksi ja meno tarttui selvästi koko orkesteriin. Yleisö palkitsikin esiintyjät A-luokan aplodeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti