lauantai 17. lokakuuta 2015

Laulantaa Oopperan lämpiössä


17.10.2015 Musiikkia lämpiössä -konsertti Kansallisoopperassa Helsingissä

Kansallisoopperan päälämpiö täyttyi kokonaan lauantai-iltapäivän ilmaiskonsertissa, jossa pianistina toimi Riitta Ingelin. Ohjelman aloitti baritoni Dong-Hoon Han kahdella Schubertin liedillä. Der Lindenbaum meni vielä siedettävästi, mutta Ständchenin ajatus ei kyllä välittynyt esityksestä lainkaan. Pienet lisäopinnot liedin alalla voisivat olla paikallaan, jos hän näitä aikoo esittää.

Konsertin alkupuolen parasta antia oli Weiche, Wotan, weiche Wagnerin Reininkullasta. Sen lauloi mezzosopraano Maria Lenart, jolla on kauniin sävyinen ääni ja tekniikka hallussa. Eikä seuraava numerokaan ollut hullumpi: sopraano Maria Mannermaa esitti Elsan Einsam in trüben Tagen -aarian Wagnerin Lohengrinista. Alkupuolen päättivät tenori Yusniel Estrada Viciedo ja baritoni Marko Puustinen duetolla Solenne in quest'ora Verdin Kohtalon voimasta. Estrada Viciedon laulussa oli vähäistä horjuvuutta. Hän ei oikein saanut kaikkia ylä-ääniä syttymään vaan alkoi puskea väkisin, jolloin lopputulos lähes koski korviin. Vahvana laulajana tunnettu Puustinen teki duetossa yllättävän vaisun vaikutelman.

Väliajan jälkeen ohjelmaan merkityt kolme Rahmaninovin laulua jäivät pois Tiina Sinkkosen sairastumisen vuoksi. Jäljelle jäi kolme oopperanumeroa: Estrada Viciedo lauloi aarian La mia letizia in fondere Verdin Lombardialaisista, ja teki nyt huomattavasti paremman vaikutuksen kuin aiemmassa duetossa. Ehkä hänen koneistonsa ei vaan ollut silloin lämmennyt tarpeeksi? Toisena kuulimme sopraano Leena Liimataisen herkän ja kauniin tulkinnan Adrianan aariasta Io son l'umile ancella Ciléan oopperasta Adriana Lecouvreur. Konsertti päättyi tenori Roland Liivin ja baritoni Dong-Hoon Hanin reippaaseen, mutta tunteikkaaseen duettoon Bizet'n Helmenkalastajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti