perjantai 28. elokuuta 2015

Soile Isokosken sulolaulua


27.8.2015 Soile Isokoski, sopraano ja Ilkka Paananen, piano Espoon tuomiokirkossa

Urkuyö ja Aaria -festivaalin päätöskonsertin taiteilijoina olivat tänä vuonna Soile Isokoski ja Ilkka Paananen. Ääriään myöten täysi Espoon tuomiokirkko sai nauttia myöhäisillasta kauniin musiikin parissa. Aluksi kuulimme aarian Ombra mai fu Händelin oopperasta Xerxes (Serse) ja tämän jälkeen pari numeroa Messias-oratoriosta: He shall feed his flock ja I know that my Redeemer liveth. Jumalaisen kaunista!

Tunnelmasta toiseen veivät Wagnerin Wesendonck-laulut, jotka Isokoski esitti suurella tunteella ja vahvasti ilmeitä myöten eläytyen. Lopuksi ohjelmassa oli suomalaista laulumusiikkia: neljä Yrjö Kilpisen ja kaksi Tauno Pylkkäsen kappaletta.

Ylimääräisiä saimme kuulla kaksi: Kilpisen Laululle ja Sibeliuksen Längtan heter min arvedel. Suosionosoitukset olivat huumaavat ja todellakin syystä. Soile Isokosken kokemuksella esitetyt hienot tulkinnat olivat valloittavia, vaikka ääni ei tietenkään ole enää kvaliteeteiltaan samanlainen kuin menneinä vuosikymmeninä. Ei haittaa ainakaan minua! Ilkka Paanasen selkeän erittelevä ja ilmava pianismi kruunasi esitykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti