tiistai 1. syyskuuta 2015

Sibelius-festivaalin avajaiskonsertti


31.8.2015 Helsingin kaupunginorkesteri, joht. Leif Segerstam Sibeliustalossa Lahdessa

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali on tänä vuonna säveltäjän 150-vuotisjuhlan ansiosta tavallista laajempi. 16. festivaalin runsaaseen tarjontaan kuuluu mm. kuusi orkesterikonserttia, joista kolmessa soittaa vieraileva orkesteri.

Avaiskonsertissa kuultiin Helsingin kaupunginorkesteria Leif Segerstamin johdolla. Tämä oli viikon pääkonserteista ainoa, jonka ohjelmistossa ei ollut yhtään sinfoniaa. Konsertti alkoi kahdella sävelrunolla: Segerstam loihti Tapiolan mystisestä maisemasta vilkkaan ja eläväisen, mutta silti jotenkin rauhoittavan ja tasapainoisen kuvan. Luonnottaressa solistina oli sopraano Anu Komsi. Hänen ja Segerstamin tulkinta kappaleesta oli minulle jotain uutta ja hämmästyttävää: Yli sata vuotta sitten sävelletty Luonnotar kuulosti nyt hyvinkin modernilta ja olisi hyvin voinut olla jonkun nykysäveltäjän kynästä!

Väliajan jälkeen seurasi Lemminkäinen, neljä legendaa orkesterille. Sarja sai Segerstamin johdolla arvoisensa esityksen, ja tietysti se Tuonelan joutsen -osan ihana englannintorvisoolo hiveli korvia. Sen puhalteli tässä esityksessä Antti Turtiainen. Ylimääräisenä kuultiin Karelia-sarjasta osa Alla marcia, leppoisalla ja hyväntuulisella otteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti