lauantai 29. elokuuta 2015

Linkolan avioero-ooppera


29.8.2015 Jukka Linkolan ooppera Myrkkyhuntu Malmitalossa Helsingissä

Jukka Linkolan tuorein ooppera Myrkkyhuntu kantaesitettiin osana Helsingin Työväenopiston 100-vuotisjuhlia lokakuussa 2014. Kaikki tähänastiset näytökset ovat jääneet minulta väliin muiden menojen vuoksi, joten oli mukavaa että vielä yksi esitys ilmestyi Malmitalon ohjelmaan.

Yksinäytöksisen oopperan libreton referenssitekstinä (näin käsiohjelmassa kerrottiin) on Euripideen tragedia Medeia. Näkökulma on käännetty lapsiin, jotka käyvät läpi erilaisia tunteita vanhempien avioeron keskellä. Paikoin vähän naiivi ja rakenteeltaan kömpelö, mutta asiansa ajava libretto oli Pipsa Lonkan käsialaa. Asiallinen ja toimiva ohjaus oli Anselmi Hirvosen. Oopperassa hyödynnettiin seinälle heijastettuja videoita.

Linkolan musiikki esitettiin pääasiassa pianolla, jota soitti taitavasti ja ilmeikkäästi Marjaana Merikanto. Jukka Okkonen soitti paikoitellen harmonikkaa ja lyömäsoittimia. Laulusolisteina olivat sopraano Mervi Sipola-Maliniemi (sisko) ja baritoni Jarmo Ojala (veli). Ihan mukava esitys - harmi että maksavaa yleisöä oli paikalla alle 20 henkilöä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti